Vladan a jeho příběh

Blog Single

Znáte to: Už musím se sebou něco dělat! Bolí mě záda, protože pořád sedím, bolí mě za krkem, protože pořád jezdím v autě a když si chci zahrát tenis, tak i přes velkou snahu ten míček nedoběhnu. Prostě jsem se sebou nespokojený, skoro se až nemám rád.

V podobné situaci jsem byl před třemi lety. Navíc jsem hrál tenis 2x týdně, ale už jsem se nijak nezlepšoval, protože než jsem se rozeběhl za míčkem a než jsem zabrzdil, tak míček byl pryč. Opravdu jsem byl ze sebe otrávený.

Marek mi vysvětlil, že není potřeba posilovat na strojích, chodit do posilovny, ale základ je v pevnosti těla díky vnitřním svalům. Naučil mě pracovat s vnitřními břišními svaly a především je zatáhnout vždy, když něco dělám fyzicky náročného. S břišními svaly vždy spojím nějaký další sval, třeba na ruce, který zrovna potřebuji pro odehrání míčku. Prostě se to vše pěkně spojí.

Tuto techniku používám i u golfu nebo sjezdového lyžování. Úpravou (zmenšení kaloriií) stravy a cvičením jsem za 1 rok pozvolna nejen zhubnul o 10kg, ale především jsem zpevnil tělo. No a bylo to i vidět a kamarádi si toho všimli. Mě nejvíc potěší, když si toho všimne kamarád :-).

Dnes si nedokáži bez pravidelného cvičení představit svůj život. Je to jako, když dostenete pod kůži nějaký zvyk a nejen že bez něj nedokážete být, ale vám to i dělá dobře a těšíte se na cvičení. Po něm je vám tam skvěle. U mne funguje heslo "ve zdravém těle, zdravý duch". Jsem pak opravdu spokojený.

S Markem jsme přátelé a navzájem si pomáháme. Nikdy nezapomenu, co pro mne udělal. Našel způsob jak mě naučil cvičit a co víc, naučil mě mít cvičení rád. Věřím, že jeho individuální přístup a tedy i jeho vysokou míru empatie oceníte i vy. Vždyť nejsme stejní a každý má jiné problémy a způsob jak se sám motivovat.

Díky Marku!

Vladan Hejnic

Sdílet: